lördag 9 april 2011

Lila, gräs och inredningspornografi.

Det är precis som att tiden bara rinner iväg och det låter lite klichéartat men är helt och alldeles sant. Det finns knoppar nu och små lila krokusar i det som väldigt snart blir en gräsmatta. Lila och grönt och Tjernobyl är borta för den här gången. Det tackar vi för, hejdå Tjernobyl.

Min svärmor säger att om man köper lila betyder det att man är deprimerad. Kanske är världen deprimerad då, för i inredningstidningarna som hamnar i vår brevlåda är det lila både här och där. Idag bestämde vi oss för att sluta prenumerera på några av dem.

Det är på tok för många hemmahosreportage. Hon kallar det inredningsporr och nu har vi också vikt ut oss. Lite konstigt är det att någon faktiskt vill se bilder av det vi dragit hem från loppisar och läsa om hur vi tänker kring en pastellmadonna som heter Ann-Louise och en sänggavel som lite snabbt blev till av något jag tror var platsbrist.

- Vilket tips skulle ni ge till den som vill få sitt hem att se ut som ert?

Fyra år. Allmän och delad fascination för små och ypperligt märkliga filurer som ingen annan vill ha. Sjuttontusen åkturer i en rutten Ford längs samma rad av skånska hålor. Kärlek och en mycket liten plånbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar