söndag 6 februari 2011

Att rasta en Tant

Det är ändå något visst, det här med att äga en gammal Tant till bil. Denna mistralblå, vilket betyder dammblekgredelin fast med andra ord, skapelse, med stor och smäcker ratt à la 80-talets ideal och inbyggd, om än något diffus laser någonstans där ingen längre minns vart den sitter. Med lite vilja kommer alltsammans i 3D också, även om man i bilkretsar säkert skulle vilja få det till att hon har tre dörrar.

Hon har vilja, Tant Gredelin, och en styrning av stål som inte passar den veke. Måhända till oss fåfänga flators stora förtjusning, eftersom vältrimmade överarmar ju som kommer på köpet, särskilt om du vill parkera ofta.

Alla tanter med klass föredrar som bekant sol, och en skånsk vinter är minsann inte vad som faller Tant Gredelin på läppen. Dimma och rusk, bevare henne väl, inte ska väl hon och inte ska väl vi. Tvärstopp, rethosta, djupa veck och neråtmungipor. Vi stannar väl hemma då.

Och när hon vilat ett slag, tantskrället, tagit sig en lur och fått sig en kyss som heter duga, då åker vi, Tanten och Jag. Laddar våra batterier. Halva Skåne runt kör vi, och medan vi passerar exotiska platser som Torrlösa, Eslöv och Maglasäte pratar vi om livet och vad som egentligen är viktigt mitt i hela balunsen, och sen är magen lugn och all införförstadagenpånyajobbetoron känns tveklöst fjuttig.

Så, Ms Mistralblue Ford Sierra 2.0 Laser 3D. Tack för sällskapet och för att du finns. Men håll dig för fan i mameluckerna och starta nu imorgon bitti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar